уторак, 27. август 2013.

JEDINO OD BOGA IZABRANO MESTO ZA SLAVLJENJE

Shreveport, LA USA, 28. Novembra 1965.
Stajao sam tamo dole u Los Anđelesu tamo u Forest Loun, jednog dana, i srce mi je poskočilo. Koliko vas je ikada bilo u Forest Loun? Tamo je jedno...kip Mojsija od–od...-anđela, mislim da je Mikelanđelo. I to je savršena statua, sasvim sem u desnom kolenu; postoji jedno oštećenje dubine oko santimetar ipo. A vodič... Ja sam gledao, a on mi je naglasio. Rekao je: “Mikelanđelo je utrošio ceo život pokušavajući da načini... On je bio skulptor i pokušao je načiniti Mojsijev lik. Nazad u svom umu, imao je sliku u svom umu kako treba Mojsije da izgleda. Imao je to u svom srcu kako bi Mojsije trebao da izgleda. A onda je utrošio svoj život; klesao malo ovde, i trljao ga; povukao se nazad i pogledao ga je. Iz godine u godinu iz godine u godinu radio je na tome. I konačno kada je završio, i povukao se nazad i odložio svoj čekić i krpu, pogledao je na skulpturu. I to se toliko savršeno uklapalo u taj lik Mojsija koji je on imao u srcu, tako da je dospeo izvan sebe, da je zgrabio čekić i udario po njemu rekavši: Govori!” To se zove Mikelanđelovo Remek-delo. To nešto veliko što je bilo u tom skulptoru, ta vizija koju je imao u Mojsiju kakav bi on trebao biti, bio je samo pokazatelj u tipu, velikog Boga Oca.
Moses - Michelangelo
 On je to imao u Svom srcu, pre postanka sveta, jednog Sina, zato što je On Otac. No to je i dalje bilo u genima Njegove Reči. I On je stvorio čoveka, i morao ga je postaviti na temelje slobodne volje, ali je taj čovek pao. Ali veliki Skulptor, Bog koji je načinio čoveka od zemaljske prašine, On se nije smirio u tome, On je počeo ponovo da pravi čoveka. I On je načinio Noju, a on je umro pijan. On je načinio Mojsija koji je izneverio u držanju Njegove Reči. Načinio je proroke koji su bežali u vreme nevolje. I On je nastavio da gradi i oblikuje sve dok On nije želeo jedno remek-delo, koje će odražavati Njega, Njegovu prirodu, šta je to bilo u Njegovom srcu šta bi trebao biti jedan sin.

 Jednog dana, dole na Jordanu, nakon što je to Remek-delo bilo oblikovano i načinjeno, tamo je On došao šaljući dole...na krilima Goluba, rekavši: “Ovo je On!” On je bio toliko ponesen s tim Remek-delom, tako da Ga je On udario na Golgoti, da bi On umro, jer mi ostali smo bili nesavršeni; da bi kroz prolivanje Njegove Krvi, On, mogao dovesti mnoga remek-dela (koji su Nevesta) Njegovom Sinu. Remek-delo je dobilo ožiljak radi Božijeg entuzijazma videvši jedno takvo Remek-delo, On Ga je udario radi nas svih. Razumete? Tamo je On umro, da bi usavršio nas koji smo bili nesavršeni. To Remek-delo.

Нема коментара: